Verras jouw dierbare met een prachtige tuinset

De tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel van het huis. We maken er steeds vaker gebruik van. Dankzij producten als veranda’s en terrasverwarming kunnen we zelfs het hele jaar door genieten van de tuin. Door de toenemende populariteit van de tuin, worden ook tuinartikelen steeds gewilder. Daarom is een mooie tuinset tegenwoordig het ideale cadeau.

Materiaal

Tuinsets zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Daarom geven we in dit artikel enkele tips die je helpen om de perfecte set aan te schaffen. Bedenk allereerst welk materiaal het beste past bij de wensen van de gene die jij wil verrassen. Tuinsets kunnen gemaakt worden van wicker, hout, staal en kunststof. Hout en wicker leveren een heel traditionele, rustieke look op en zijn ideaal voor in een landelijke tuin met veel aandacht voor natuur. Staal en kunststof, daarentegen, zorgen voor een heel strakke look en zijn dus meer geschikt voor de moderne, grafische tuin.
In de keuze van het materiaal dien je niet alleen maar rekening te houden met de uitstraling, maar ook met de mate van weersbestendigheid. Sets van wicker, staal en kunststof kunnen vaak prima tegen slechte weersomstandigheden en hoef je dus niet extra te beschermen. Sets van hout dien je wel te beschermen met een beits. Ook hebben deze sets meer onderhoud nodig. Dat geldt overigens niet voor teakhout. Dit hout beschikt over veel olie dat als natuurlijke beschermlaag dient.
Let niet alleen op het materiaal van het onderstel, maar ook op dat van de kussens. Een goede keuze voor de bekleding is Sunbrella. Deze stof is waterafstotend. Na een regenbui veeg je het water er zo weer af. Vlekken zijn daarnaast enorm eenvoudig te verwijderen. Zelfs rode wijn krijg je er moeiteloos uit.

Beschermhoes

Weerbestendig of niet, wat extra bescherming bij slecht weer is altijd verstandig. De sets blijven er langer mooi van bij minder onderhoud. Als je een tuinset cadeau doet, is het dus raadzaam om er ook een goede beschermhoes bij te geven. De hoezen van Aerocover zijn het meest geliefd. Deze hoezen beschikken over een speciaal membraan dat vuil en water van buitenaf tegenhoudt, maar condens van binnenuit doorlaat. De hoezen ‘ademen’ dus als het ware.
Voor leuke tuinsets kun je bij tuincentra terecht, maar ook online! Je kunt dan sneller verschillende sets met elkaar vergelijken.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×