Niemand kan zonder dit accessoire: het polshorloge als cadeau

Kleding bepaalt voor een groot deel hoe je eruit ziet maar wat denk je van het polshorloge? Er is vrijwel geen enkele vrouw die nooit een horloge draagt. Waarom? Het is het accessoire bij uitstek om de blits mee te maken. Hoeveel je te besteden hebt bepaalt voor een groot gedeelte welk horloge je kunt kopen. De prijs van een horloge varieert veel. Als je iets unieks wilt dan kan er meer voor neergelegd worden. Zelfs zoveel dat je je er diep voor in de schulden kunt steken. Zo is bijvoorbeeld een horloge van het merk Cartier een speciaal horloge dat niet voor iedereen weggelegd is; voor de meeste vrouwen is het zelfs onbetaalbaar. Hoe kies je nu een leuk polshorloge van kwaliteit?

Welk materiaal voor de horlogekast?

Meestal is de kast van een horloge gemaakt van metaal. Het gaat bij het grootste deel van de horloges om roestvrij staal. “Het voordeel van dit metaal is dat het er goed uit blijft zien” volgens horlogesvoordames.nl. Doordat het lichter is maar even goed is wordt titanium eveneens populairder. Goud wordt hiernaast ook toegepast op de dure horloges.

Hoe zit het met de nauwkeurigheid?

In feite zijn alle horloges die hedendaags worden geproduceerd allemaal nauwkeurig. Ieder horloge krijgt een paar seconden erbij of verliest er een paar na verloop van tijd. Het maakt niet uit of het een Marc Jacobs horloge is of een Michael Kors horloge. Een nauwkeurigheid van minimaal 99.99 procent is de standaard voor een horloge.
Welk horlogebandje moet ik nemen?
Er zijn uiteenlopende vormen horlogebanden te krijgen. Je hebt de keuze uit bandjes gemaakt van stof maar ook geschakelde metalen. De band van een horloge is in verschillende kleuren te koop. Het vervangen van een bandje van een horloge is niet moeilijk. Het horloge krijgt dan een nieuwe look.

Tip: Cartier horloge

Cartier heeft een lange historie in het maken van sieraden. Het bedrijf is al sinds 1847 actief op de markt. Het eerste Cartier horloge werd al in 1904 ontwikkeld. Dit horloge werd gemaakt als vervanger van een zakhorloge tijdens het vliegen. Het horloge heet de Santos; een dun horloge met een vierkante bezel. De horloges van Cartier zijn verkrijgbaar bij verschillende webshops.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×