Voordelen om een cadeau met een kredietkaart te betalen

Heeft u komende dagen een verjaardag van een familielid of vriend(in)? Tijd om op pad te gaan voor de aanschaf van een leuk cadeau voor hem of haar! Als u naar uw bankrekening kijkt komt u er echter achter dat u niet voldoende saldo heeft om uw cadeau te kunnen betalen. Hoe lost u dit op? Juist, door te betalen met een kredietkaart! Bij een kredietkaart rekent u nu af, maar betaalt u pas later. Op deze manier kunt u ook een cadeau voor de jarige kopen, als u momenteel even krap bij kas zit. Niet alleen zijn kredietkaarten handig voor het kopen van een cadeau, ook in andere situaties komen kredietkaarten goed van pas. Denk aan onvoorziene kosten die betaald moeten worden!

De werking van een kredietkaart

Een kredietkaart werkt eigenlijk heel simpel. U betaalt nu voor uw cadeau, maar krijgt pas aan het eind van de maand een rekening. Met een kredietkaart leent u als het ware tijdelijk geld van de instantie die u de kredietkaart verstrekt heeft. Op het moment dat u uw salaris of uitkering ontvangen heeft, kunt u de kosten voor het cadeau of andere uitgaven met de kredietkaart aflossen. Houd er wel rekening mee dat er rente over deze kosten wordt gerekend, waardoor de kredietkaart vooral handig is voor noodsituaties.

Een kredietkaart voor aanschaf cadeaus aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een kredietkaart? U kunt een kredietkaart bij uw eigen of andere banken aanvragen. Op internet vindt u verschillende websites waarop de kredietkaarten van verschillende instanties met elkaar vergeleken worden. Door de kredietkaarten te vergelijken ziet u meteen welke kredietkaart het voordeligste voor u is. Let hierbij ook op de limieten die voor de verschillende kredietkaarten gelden. Vaak kunt u cadeaus kopen tot een bepaald maximum. Dit verschilt per kredietkaart.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×