Het vinden van een perfecte trouwlocatie.

En dan is het moment eindelijk aangebroken dat jullie gaan trouwen in Breda. Nu pas begin je tot de conclusie te komen hoeveel werk het eigenlijk is om een trouwerij te organiseren. Hoe groot wil je het eigenlijk vieren? En vooral, waar wil je gaan trouwen? Sinds het niet meer verplicht is om te trouwen in het stadshuis, is er een voor een hoop bruidsparen een wereld voor hen open gegaan. Nu kunnen ze eindelijk de sprookjes bruiloft gaan creëren waar ze altijd al van gedroomd hebben.

Aantal gasten en trouwen.

Voor je opzoek gaat naar jouw droomlocatie, kan je het beste beginnen met hoe wil je dat jouw bruiloft eruit gaat zien. Wil je dit vieren met alle mogelijke familieleden of hou jij het liever klein en intiem? Dan is er natuurlijk ook nog een verschil tussen de plechtigheid en het feest. Het aantal gasten zal ook afhankelijk kunnen zijn van het budget dat jullie samen hebben vastgesteld. Vergis je namelijk niet in het prijskaartje dat vastzit aan een extra gast. Stel dit eerst duidelijk voor jezelf vast, voordat je gaat rondkijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Trouwen en de gemeente.

De regels die gesteld zijn aan het trouwen kunnen per gemeente verschillen. Verdiep je hier eens in bij de gemeente waar jij graag je het ja-woord zou willen geven. Je bent vandaag de dag niet meer afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Misschien ken jij wel een schitterende locatie ergens anders. Dan gelden de eisen van die betreffende gemeente. Er komt dan ook een ambtenaar uit die gemeente om de ceremonie te voltrekken. Tenzij jullie kiezen voor een onafhankelijke trouwambtenaar, die soms net een meer persoonlijk praatje kan houden.

Het kiezen van een trouwlocatie.

Als jullie eenmaal knopen door hebben gehakt over het budget en aantal gasten, kunnen jullie opzoek gaan naar een passende locatie. Er is vast wel een bepaald beeld waar jullie beiden aan willen voldoen. Ga daarom opzoek naar locaties die hier voor in aanmerking komen. Denk ook eens na of je de trouwlocatie apart van de feestlocatie wilt. Dit kan namelijk zwaar meetellen in jullie opties. Maak gewoon een aantal afspraken bij een aantal bedrijven. Vertel ze uitgebreid over jullie wensen en laat hen hiervoor een begroting samenstellen. Wees zuinig met het uitspreken van je budget. Het kan zijn dat een bedrijf hier gebruik van maakt door de prijs naar boven af te ronden. Een handige bespaartip kan hem zitten in de pakketten die per persoon worden aangeboden met betrekking tot het eten en drinken. Drinken je gasten echt zoveel of zou het afrekenen per glas voor jullie voordelig uit kunnen pakken? Ga zeker niet over een nacht ijs als het aankomt op jouw trouwdag. Kies iets wat helemaal bij jullie als een stel past en waar jullie je goed bij voelen.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×